Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

BH ZTP Bone Biter's Habanero "Haba"  
Quijote D'Esglai x  Bone Biter's Focaccia, s. 22.9.2009

&

HK3 RM'14 TK1 BH AD Zealbeat's Zot Zot Too Hot "Dana"
 Link Logos Amoteamo x Zealbeat's Obey All Day, s. 13.7.2011

 

                                       
                                                    Danan (4v) kanssa treenaamassa kesäleirillä 7/2015. (c) Susanna Mahlanen
                                                  

Olen aina ollut eläinrakas ihminen, ja jo lapsena olin päättänyt hankkia koiran kun muutan omaan kotiini. Innostuksen boksereihin sain vaihto-oppilasvuodeltani Yhdysvalloista, missä perheessämme oli Presscot niminen bokseriuros. Kun pohdimme Maxin kanssa sopivaa rotua, päädyimme bokseriin ensimmäisenä rotuna joka täsmäsi viiden sopivimman koiran listoillamme. Kävimme tutustumassa Ullaan ja hänen boksereihinsa, minkä jälkeen odoteltiinkin Habaa saapuvaksi.

Haba tuli perheeseemme pentuna marraskuussa 2009. Haba alunperin saapui ihan kotikoiraksi, koska emme harrastamisesta tienneet sen enempää. Kuitenkin lähdimme kokeilemaan boksereiden alaosaston kautta erilaisia lajeja ja tottelevaisuuden alkeita Haban ollessa jo neljä kuukautta. Sitä kautta tutustuimme hakuun, jota aloimme harrastamaan ensin bokserien ryhmässä ja sittemmin saadessamme paikan myös Tuusulan Kennelkerhossa. Hausta tulikin meidän lajimme ja sitä treenasimme aktiivisesti ja kilpailutavoitteisesti. Haban kanssa harrastimme myös puruja 1,5 vuotta, kunnes läpäisimme boksereiden ZTP-testin syksyllä 2012.

Haballa halvaantui molemmat takajalat syyskuussa 2012 selkäydininfarktin takia. Haba kuntoutunut hyvin ja pystyy elämään normaalia kotikoiran elämää, mutta aktiiviharrastaminen päättyi siihen. Haba kastroitiin elokuussa 2013.

Marraskuussa 2011 perheeseemme saapui uusi tulokas, Dana. Dana oli jäänyt pentulaatikkoon etsimään sijoituskotia, joten se saapui meille vasta ollessaan neljä kuukautta. Dana on meillä sijoituksessa kahden kasvattajan yhteistyöstä, joten sillä tehdään kahdet pennut. Danan kanssa lähdimme heti rakentamaan suhdetta ja treenaamaan aktiivisesti hakua ja tottelevaisuutta. Dana on osoittanut olevansa aktiivinen ja saalisviettinen tyttö, jonka kanssa harrastamaminen on aina kivaa. Danan kautta tutustuin myös minulle uuteen lajiin, TOKOon, jota kävimme kisaamassa TK1:sen verran. Tavoitteena Danan kanssa on kisata haussa mahdollisimman pitkään ja saada käyttövalion arvo. Dana steriloitiin kesäkuussa 2016.

Lisäksi pieneen perheeseemme kuuluu vuonna 2014 syntynyt ihmispoika ja maatiaskissat Milli ja Wiki.

 

 

Danan tyttöpentu (s. 15.2.2016) etsii yhä sijoituskotia!

Keltainen tyttö: yhteys Zealbeat's kenneliin

 

 

 

 

 

©2019 Habaneroslife - suntuubi.com